Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid

Kultur & Fritid

Kultur och firitd

En viktig del av Eksjö kommuns attraktivitet utgörs av den breda kultur- och fritidsverksamhet som bedrivs genom ett engagerat och mångfacetterat föreningsliv, studieförbund samt genom fritidsgårdarna, sport- och fritidsanläggningarna, biblioteken, museum och kulturskolan.

Eksjös unika och välbevarade trähusbebyggelse och den historia som finns knuten till denna är ovärderliga element vad gäller kulturarv, turism och lokal identitet.

Eksjö är en utpräglad evenemangsstad där en lång rad årliga arrangemang inom såväl idrott som kultur bidrar till möjligheten att leva ett rikt, roligt och spännande liv. 

 

Nationaldagen 6 juni 2018

Välkomna att fira Nationaldagen den 6 juni i Eksjö Kommun!

Läs mer om Nationaldagsfirandet här.

Musik på Museigården 2018 

Musik på museigården 2018

I år får vi njuta utav, Black Diamonds 3 juli, The Spotnicks 10 juli, Cajsa-Stina 17 juli och The Eminent East Coast Dixie Stompers 24 juli. Alla spelningar börjar klockan 18.30. Förköp biljetter finns, från och med 1 juni på Eksjö Museum och Turistbyrån. Ni kan betala med swish, kontakter eller kort i entrén.

Allsångskvällar med Knekten sker klockan 19.00, 28 juni, 5 juli, 12 juli och 19 juli. Välkomna!

 

Program på Eksjö museum 2018

Bild: Takmålning från fastighet i Gamla stan ca 1700

Här hittar du 2018 års utställningar och program på Eksjö museum. Programmet finns att hämta på Eksjö museum, eller ladda ned en pdf här. Varmt välkommen till ett spännande år!

application/pdf Utställningar & Program 2018 (9 MB) ReadSpeaker docReader:

Vårprogram för biblioteken

Bild: Vårprogram för biblioteken 2018

Vårens program för biblioteken, med alltifrån barnteater till författarbesök, finns att hämta på biblioteken eller att ladda ned som pdf här. 

application/pdf Vårprogram 2018 (7 MB) ReadSpeaker docReader:

Fritidskarta över Eksjö kommun

Framsidan av karta Aktiv fritid

Eksjö kommun erbjuder ett rikt fritidsutbud. Den breda kultur- och fritidsverksamheten bedrivs genom ett engagerat och mångfacetterat föreningsliv. Eksjö kommun har också stora möjligheter till natur- och friluftsliv med närhet till grönområden, skog och vatten.

Kartan finns att hämta på kommunens Infocenter i Eksjö (samma lokal som turistbyrån i Eksjö) och på Emilkraften i Mariannelund.

Här kan du läsa mer om fritidskartan

 

Senast kontrollerad: 2018-05-18.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies