Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Gymnasiet

På biblioteket kan du få hjälp med att söka information till skolarbeten, låna böcker och tidskrifter. Om du vill sitta och plugga här finns det lugna studieplatser på båda våningsplanen. Det finns också grupprum som kan användas. Biblioteket öppnar kl 08.00 varje vardag.

Biblioteket har en rad databaser som är användbara för studierna, som uppslagsverket Nationalencyklopedin och Landguiden med fakta och nyheter om alla världens länder. Här på bibliotekets webbplats finns även länktips och mer studierelaterat informationsmaterial.

På Unga vuxna avdelningen hittar du utöver skönlitteratur, tecknade serier, manga och tidskrifter, också fackböcker i olika ämnen, liksom böcker om språk, retorik, skrivregler och studieteknik, samt kataloger och broschyrer om studier efter gymnasiet.

Om du inte har tillgång till din bärbara dator eller till exempel behöver skriva ut något kan du använda datorerna på bibliotek. Du loggar in med lånekortsnummer eller personnummer (10 siffror) och pin-kod. Att skriva ut dokument eller artiklar från internet till skolarbeten kostar förstås ingenting. Du kan också kopiera och scanna dokument på biblioteket.

Har du några frågor eller behöver hjälp med informationssökning till skolarbeten kan du i första hand kontakta gymnasiebibliotekarien, men det går givetvis också bra att vända sig till vem som helst som arbetar på biblioteket.

 

Vikarierande gymnasiebibliotekarie: Denise Kylvik
Tfn: 0381-361 08
E-post: denise.kylvik@eksjo.se

Senast kontrollerad: 2018-01-08.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies