Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

Rumsbilder

Bild: Interiör av Lasse Samuelsson

23/4 - 29/5

Lasse Samuelsson. I många år har landskapet i en eller annan form dominerat mitt bildskapande. Nu har jag flyttat inomhus.  Rummet omger oss alltid, vi finns alltid i rummet, interiört eller exteriört. Rum med givna vardagliga funktioner. Speciella rum med speciella funktioner. Rum som är självklara och hemvanda. Rum som vi möter för första gången. Bilderna bygger helt på egna interiöra rumsupplevelser och minnen av rum. Både fysiskt och mentalt, men framför allt visuellt.

Text EGEN HÄRD ÄR GULD VÄRD

 

 

 

4/5 - 6/11

På Eksjö museum sätts hemmet i fokus i år. I projektet och utställningen Egen härd är guld värd undersöker vi begreppet ett hem och våra föreställningar om hemmet. Vad är betydelsefullt för dig i ditt hem? Vad tar man med sig om man lämnar sitt hem? Vad är det som ger hemkänsla? Detta är frågor som ställts till 15 personer i Eksjö kommun. Deras föremål och berättelser bildar en egen utställning. Kristina Schultz utställningsdel ”100 dagar av behov och begär” är hennes examensarbete från Konstfack Industridesign. Sara Jonssons installation "Aldrig en kärare boning jag såg" är en arkeologisk resa bland spår av något som varit.

Program i vår:

4  maj kl 18 Invigning på Eksjö museum

26 maj kl 19 Vandrande bostadshus och uppblåsbara villor - 100 år av utopiska ideer om hemmet. Föreläsning med Michael Diemar på Olsbergs Arena

2 juni kl 19 100 dagar, föreläsning med Kristina Schultz på Olsbergs Arena

Programmet fortsätter i höst.

application/pdf Program EGEN HÄRD ÄR GULD VÄRD (1 MB) ReadSpeaker docReader:

MC - hojar med historia

Bild: MC av märket Indian. Foto: Johan Lindqvist

11/6 - 31/8

I utställningen visas motorcyklar från hela 1900-talet, med anknytning till Småland och smålänningar. Motorcykelmärket Indian skapades av Oscar Hedström från Lönneberga, tillsammans med George Hendee, år 1901. Husqvarna byggde sin första motorcykel 1903 och är ett av världens äldsta motorcykelmärken, tillsammans med Royal Enfield och Harley-Davidson. Husqvarnafabriken gjorde bland annat den populära Silverpilen 1955-1965. Även i Eksjö tillverkades under 1910-talet motorcyklar på licens, av märket Hinden. Än idag förknippar man Småland med motorcyklar, här är speedway och enduro populära publiksporter.

Invigning Lördag 11 juni kl 13.

 

 

Der Bau#3

Bild från utställningen Der Bau 2

10/9 - 16/10

Eva Beierheimer och Kristina Stark har under de senaste åren arbetat med projektet Der Bau, där de försöker att föra samman sina två konstnärsskap. Mötet dem emellan skapar konstraster som både är subtila och mycket tydliga. Titeln är lånad från Franz Kafkas berättelse "Der Bau" (svenska Boet, men titeln på tyska betyder även Byggnad). Der Bau byggs på ett nytt sätt inför varje utställningstillfälle och utgår från platsens egenheter. Konstnärerna arbetar med installation, teckning, skulptur och grafik.

 

Undrien

Bild: Härlek, bokstavslek av Magnus Lönn.

22/10 - 27/11

En konstutställning av Magnus Lönn, som framför allt riktar sig till barn i bokstavsåldern. Den kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att förvandla. Kanske är orden våra bästa fantastikredskap?

 

Senast kontrollerad: 2016-04-27.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies