Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

Text EGEN HÄRD ÄR GULD VÄRD

 

 

 

4/5 - 6/11

På Eksjö museum sätts hemmet i fokus i år. I projektet och utställningen Egen härd är guld värd undersöker vi begreppet ett hem och våra föreställningar om hemmet. Vad är betydelsefullt för dig i ditt hem? Vad tar man med sig om man lämnar sitt hem? Vad är det som ger hemkänsla? Detta är frågor som ställts till 15 personer i Eksjö kommun. Deras föremål och berättelser bildar en egen utställning. Kristina Schultz utställningsdel ”100 dagar av behov och begär” är hennes examensarbete från Konstfack Industridesign. Sara Jonssons installation "Aldrig en kärare boning jag såg" är en arkeologisk resa bland spår av något som varit.

application/pdf Program EGEN HÄRD ÄR GULD VÄRD (1 MB) ReadSpeaker docReader:

MC - hojar med historia

Bild: MC av märket Indian. Foto: Johan Lindqvist

11/6 - 31/8

Den svenska motorcykeltillverkningen är i mycket en småländsk historia. Det börjar i Husqvarna under 1900-talets allra första år och slutar med Highland under 1900-talets sista år. I utställningen visas motorcyklar från hela 1900-talet, alla med anknytning till Småland och smålänningar. De äldsta motorcyklarna är tillverkade i Eksjö, av märket Hinden. Indian är ett amerikanskt legendariskt motorcykelmärke med småländskt påbrå. 

Under 1950- och 1960-talen är svensk motorsport som störst, inte minst genom femfaldige världsmästaren i speedway, Ove Fundin. Idag är enduro den motorsport som har flest utövare. 

Tisdag 30 augusti kl 19 bjuder vi in till en föreläsning med Christer Watz om Husqvarnas tävlingsmaskiner 1926-1935, en legendomspunnen tid i svensk motorsport. Plats: Folkdanslokalen. Entré: 50 kr

application/octet-stream Radio Jkp MC 160610 (3 MB)

Der Bau#3

Bild från utställningen Der Bau 2

10/9 - 16/10

Eva Beierheimer och Kristina Stark har under de senaste åren arbetat med projektet Der Bau, där de försöker att föra samman sina två konstnärsskap. Mötet dem emellan skapar konstraster som både är subtila och mycket tydliga. Titeln är lånad från Franz Kafkas berättelse "Der Bau" (svenska Boet, men titeln på tyska betyder även Byggnad). Der Bau byggs på ett nytt sätt inför varje utställningstillfälle och utgår från platsens egenheter. Konstnärerna arbetar med installation, teckning, skulptur och grafik.

 

Undrien

Bild: Härlek, bokstavslek av Magnus Lönn.

22/10 - 27/11

En konstutställning av Magnus Lönn, som framför allt riktar sig till barn i bokstavsåldern. Den kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att förvandla. Kanske är orden våra bästa fantastikredskap?

 

Utställningar i Torkladan

6/8 - 14/8

Tranåsmålarna

Yvonne Alexandersson keramik
Bernth Bevenby trädesign
Sonja Bevenby måleri
Lena Brattström måleri
Kerstin Gustafson måleri
Christina Jonsson måleri
Märtha Sund Levander måleri
Lisa Undenäs keramik

 

Senast kontrollerad: 2016-08-09.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies