Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

 

Ett hårt land

Foto av Cletus Nwadike som visar ett mansansikte i närbild

30/9 - 5/11

Cletus Nelson Nwadike är fotograf, bosatt i Aneby. "Jag växte upp utan att se bilder, eftersom soldaterna brände alla våra fotografier. Jag lämnade mitt land. Jag läste fotografi på högskolan i Jönköping. När jag fotograferar så har jag en fot i Nigeria och en i Sverige. I mina bilder vill jag visa människans kamp."

Cletus Nwadike har publicerat fotografi i National Geographic och medverkat vid Fotografiska museets Höstsalong 2015. Han har också fått flera pris, nu senast Världens bästa bild av fred av Alfred Fried Photography Award. https://www.fotosidan.se/cldoc/news/fotosidan-medlem-vinner-fotografins-fredspris.htm  Nwadike är även utsedd till finalist i Lensculture Portrait Awards 2017, som en av 44 fotografer i världen. https://www.lensculture.com/cletus-nelson-nwadike

Poesiläsning med Cletus Nwadike onsdag 1 november kl 18.

 

Julius Nord

Bild: Målning av Julius Nord, Hemma börjar nästa dag

21/10 - 27/11

Julius visar sitt senaste arbete i akryl och sprayfärgsmåleri. Målningarna speglar ofta en vardagsmonotoni där motiven upprepas och känns igen.

Vernissage Lördag 21 oktober kl 13.

 

 

 

 

 

 

Bild: Konstverk av Elin Redin

11/11 - 26/11

Pia Kortell Bergmark gör tyg till konst på sitt eget vis, det mesta i obunden form och med utgångspunkt i färgers harmoni eller uppror. Alla bilder har en berättelse, eller två, dels sin egen som hon sytt in, dels den som betraktaren upplever.

Elin Redin är utbildad vid Konstfack där hon läste animation och animerad film i Eksjö. I utställningen visar hon oljemåleri och blandteknik.

Vernissage Lördag 11 november kl 12.

Arrangör: Eksjö konstförening

 

16/12 - 7/1 2018

Lasse Frisk är keramiker och arbetar med formgivning och utsmyckningsuppdrag, bland annat masten i Sörängsrondellen i Nässjö.

Gebbe Björkmans konst är sprungen ur natur och landskap. Där finns hans liv och förankring som vilar på fyra ben; oljemåleriet, akvarellen, teckningen och det grafiska arbetet. Under flera år har han haft uppdraget att måla nobelprisdiplomen i kemi, fysik och ekonomi.

Vernissage Lördag 16 december kl 12.

Arrangör Eksjö konstförening.

 

20/12 - 11/2 2018

Vinjett WORK OF ART

WORK OF ART

Vill du delta i en konstutställning på Eksjö museum? Alla från 16 år och uppåt är välkomna att lämna in konstverk. Det kan vara måleri, skulptur, textil, fotografi, teckning eller grafik. Inbjudan riktar sig till både yrkesverksamma konstnärer och amatörer.

application/pdf WORK OF ART Upprop (170 kB) ReadSpeaker docReader:

application/pdf WORK OF ART blankett (62 kB) ReadSpeaker docReader:

 

 

 

 

Senast kontrollerad: 2017-10-16.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies