Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

 

13/1 - 18/2

100!

Foto av Stina Brita Rosengren

Fotograf Carl von Scheele har avporträtterat ett antal hundraåringar. Människor med erfarenheter som de flesta av oss bara kan läsa om i historieböckerna. De har varit med om en unik tid när Sverige utvecklades från ett fattigt land i norra Europa till ett välfärdsland. 100! är en utställning om livslång erfarenhet och nyfikenhet.

 

 

 

 

 

 

 

17/2 - 4/3

Mattias Svensson, bildkonstnär

Carl Stenlöv, fotografi och rörlig bild

Arr: Eksjö konstförening

 

Efemär, abstrakt målning av Janolof Bengtsson

24/2 - 2/4

Janolof Bengtsson

Måleri. Janolof arbetar i en medveten koloristisk tradition där han bearbetar den närliggande natur han dagligen rör sig i.

 

 

 

 

Foto: Porträtt av en ung flicka.

10/3 - 22/4

JAG

Tolkningar av fotoporträtt från förr. Elever i årskurs 6 på Norrtullskolan har fått skapa egna berättelser utifrån porträtt ur museets samlingar.

 

 

 

 

 

23/3 - 15/4

Museigården

Studenter från Campusi12 program för Visualisering visar resultat från ett projekt där man arbetat med en gestaltning av Museigården. Plats: Torkladan

 

7/4 - 22/4

Caroline Möller, keramik

Eva Lissinger, måleri

Arrangör: Eksjö konstförening

 

28/4 - 20/5

Höglandets konstronda

Logga Höglandets konstronda

Under Kristi himmelsfärdshelgen öppnar höglandets konstnärer sina ateljéer för besökare. På Eksjö museum visas en samlingsutställning med ett verk av varje konstnär. Höglandets konstronda

 

Bild: Takmålning från fastighet i Gamla stan ca 1700

5/5 - 25/11

Handens kunskap

Levebröd, uttryck och identitet.

I årets stora utställningsprojekt sätts fokus på lokala hantverkstraditioner och nutida hantverk, inom interiört måleri, garveri, broderi, silver och tenn. I samband med utställningen bjuder vi in till work-shops, kurser, föreläsningar och mycket mer. Se separat program.

 

 

2/6 - 23/9

Trädens liv

I skulptur, måleri och teckning presenteras fem konstnärer med ett särskilt förhållande till skogen. Titeln hänvisar till skogvaktaren Peter Wohllebens uppmärksammade bok "Trädens hemliga liv”. Wohlleben beskriver hur träd kan ha vänner, känna ensamhet, utrycka smärta och på andra sätt kommunicera via det underjordiska nätverk av svampmycel han kallar ”wood wide web”. Genom konstnärernas skilda uttryck speglas nya aspekter av trädet, denna mytomspunna storhet som människan i alla tider haft att förhålla sig till. 

Medverkande: Ann Böttcher, Ellen Ehk, Oscar Furbacken, Arne Persson och Maria Westerberg.

 

29/9 - 11/11

Phone Diary

Svartvitt foto av en svart katt som sitter på en mark av sprucken betong och sten. Jerker Andersson.

Jerker Andersson. Vi lever numera med ett enormt flöde av bilder som vi ofta betraktar på skärm. Allt fler människor använder sina mobiltelefoner för fotografi och det är idag världens vanligaste kameratyp. Det skapar fantastiska kulturella, sociala och demokratiska möjligheter. I projektet Phone diary betraktar jag omgivningen oavsett var jag befinner mig.

Senast kontrollerad: 2018-02-14.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies