Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

Ernst-Ludvig & Lena-Maria Stigsdotter

Bild: Glaskonst av Ernst-Ludvig

10/12 - 8/1 2017

Ernst-Ludvig är bildlärare och glaskonstnär, uppvuxen i Eksjö under 1950- och 60-talet och idag bosatt i Karlstad. I kombination med sten, järn och trä bildar glaset skulpturer där ljuset och rörelsen har en central roll. Lena-Maria är textilt skolad och har arbetat inom teater, som kostymist och scenograf. Vernissage Lördag 10 december kl 12. Arr: Eksjö konstförening

 

Affärerna på Söder

Bild från Södra Storgatan

16/12 - 19/2 2017

Äntligen kommer uppföljaren till boken om Norra Storgatans affärer - nu också som en utställning där vi får bekanta oss med ett stycke 1900-talshistoria. Fotografier från boken visas, plus mycket annat material - om Elins finbageri, Axel Bengtssons klädaffär, Rudolf Hanssons och mycket mer. Boken Affärerna på Söder släpps vid Eksjö Julmarknad.

Utställningen invigs torsdag 15 december kl 18. Samarrangemang med Laurentii gille.

 

 

 

INSIDE

14/1 - 19/2

Bild: Lymfa, textil av Gunilla Pantzar

Gunilla Pantzar. En utställning om kroppen. En iscensättning av vårt inre landskap. Huden bildar ett gränssnitt mellan jaget och omvärlden. Under huden är vi i stort sett lika oavsett ras, kön eller status. I verken har jag format ett ömtåligt inre, ett fascinerande mänskligt maskineri, med tråd, papper och tyg. 

Vernissage Lördag 14 januari kl 13.

 

 

 

 

 

VÄSEN

25/2 - 23/4

Jan Carleklev är konstnär med en bakgrund inom musik och scenkonst. I utställningen VÄSEN undersöker han ljudets poesi. Ljud har förmåga att inspirera betraktaren till att framkallar sina egna bilder. Bilder som baseras på minnen och kan vara oändligt rika i känslor och sinnliga intryck. För att skapa sina installationer blandar han traditionella material med nya teknologier, som resulterar i spännande upplevelser.

 

 

Senast kontrollerad: 2016-11-30.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies