Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Eksjö museum / Utställningar / Aktuella utställningar

Aktuella utställningar

Affärerna på Söder

Bild från Södra Storgatan

16/12 - 19/2 2017

Äntligen kommer uppföljaren till boken om Norra Storgatans affärer - nu också som en utställning där vi får bekanta oss med ett stycke 1900-talshistoria. Fotografier från boken visas, plus mycket annat material - om Elins finbageri, Axel Bengtssons klädaffär, Rudolf Hanssons och mycket mer. Boken Affärerna på Söder släpptes vid Eksjö Julmarknad 2016.

Samarrangemang med Laurentii gille.

 

 

 

INSIDE

14/1 - 19/2

Bild: Lymfa, textil av Gunilla Pantzar

Gunilla Pantzar. En utställning om kroppen. En iscensättning av vårt inre landskap. Huden bildar ett gränssnitt mellan jaget och omvärlden. Under huden är vi i stort sett lika oavsett ras, kön eller status. I verken har jag format ett ömtåligt inre, ett fascinerande mänskligt maskineri, med tråd, papper och tyg. 

Vernissage Lördag 14 januari kl 13.

 

 

 

 

 

VÄSEN

Bild: Woven light av Jan Carleklev

25/2 - 23/4

Jan Carleklev är konstnär med en bakgrund inom musik och scenkonst. I utställningen VÄSEN undersöker han ljudets poesi. Ljud har förmåga att inspirera betraktaren till att framkallar sina egna bilder. Bilder som baseras på minnen och kan vara oändligt rika i känslor och sinnliga intryck. För att skapa sina installationer blandar han traditionella material med nya teknologier, som resulterar i spännande upplevelser.

Vernissage Lördag 25/2 kl 13.

 

25/2 - 12/3

Uno Gustafsson arbetar med smide. Ofta kombineras det råa järnets tyngd med sten eller betong, gärna med ett kristallprisma som kontrast och ljusbrytare. Teresa Sarrion visar måleri i olja, akryl och akvarell. Hon utforskar just den ögonblicksbild som uppstår, att fånga en ljusglimt eller ett mellanrum. Vernissage Lördag 25/2 kl 12. Arr. Eksjö konstförening

 

Ljudfokus - att berätta med ljud

18/3 -23/4

Elevutställning. Tillsammans med konstnären Jan Carleklev har klasserna utforskat hur vi kan berätta om ljud. En interaktiv utställning som undersöker vad ljud är och hur vi med teknikens hjälp kan förmedla det till andra. Går det skapa bilder med ljud? Kan man måla med elektricitet? Medverkande klasser: 6 A & 6 B Norrtullskolan, 6 A Linnéskolan, Hunsnässkolan.

 

29/4 - 14/5

Helena Anderson är känd som kriminalpolisen som specialiserat sig på falsk konst. Till detta har hon en mångfasetterad konstutbildning bakom sig med inriktning på keramik. Jenny Anderson är dotter till Helene och arbetar med grafik.Naturen är en av Jennys inspirationskällor, att ge tid för att reflektera över det som är subtilt och vardagligt. Arr. Eksjö konstförening

 

Breaking point

Akvarell av Urban Beinö

29/4 - 4/6

Urban Beinö. Utgångspunkten i måleriet är naturens och människans kraft och sårbarhet. Materialet jag arbetar i är akvarell, temperamentsfullt och flyktigt som livet och tiden. Vernissage Lördag 29/4 kl 13.

 

 

Papper!

Pappersklipp av Fideli Sundqvist

20/5 - 20/8

Fideli Sundqvist arbetar som papperskonstnär och bildmakare i Stockholm. I papper skapar hon scenografier och rekvisita för fotografi samt unika pappersklipp med bildvärldar utskurna ur ett och samma pappersark. Hennes motiv rör sig mellan den inre och den yttre världen. 

 

Senast kontrollerad: 2017-01-09.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies