Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Evenemang / Eksjö International Tattoo

Eksjö International Tattoo

Bild: Eksjö Tattoo, Stora Torget i Eksjö. Fotograf: Hasse Bengtsson

Internationella toner med militära förtecken. Så kan Eksjö International Tattoo beskrivas rent musikaliskt. Men upplevelsen är större än så. En pampig, färgstark och spektakulär show i hjärtat av trästaden Eksjö som besöks av närmre ett 10 000-tal människor från stora delar av Sverige.

Eksjös första tattoo genomfördes i augusti 1989. Det är ett av Sveriges tre etablerade tattooer samt det äldsta igångvarande.

Ambitionen är att Eksjö International Tattoo ska genomföras vartannat år. 

Eksjö International Tattoo genomförs av Föreningen Eksjö International Tattoo på uppdrag av Eksjö kommun och i samarbete med Försvarsmakten, Eksjö garnison. 

Eksjö International Tattoo laddar för 2018

Kommunstyrelsen i Eksjö kommun har gett den ideella föreningen Eksjö International Tattoo i uppdrag att planera och genomföra Eksjö International Tattoo 2018 - ett evenemang som kommer att äga rum under andra helgen i augusti nästa år. Dessutom har organisationen tagits in som medlem i de internationellt mest kända tattooernas samverkansorganisation IATO, International association of tattoo organizers.

Den 9-11 augusti 2018, förvandlas Stora Torget i Eksjö till en arena. Stadens kyrka, ryttarstatyn och trästaden bildar traditionsenligt karaktäristisk kuliss åt unika musikupplevelser som inte lämnar någon oberörd. Det är det tolfte tattooet som genomförs i Eksjö vilket därmed är det tattoo som varit igång längst.

Pressmeddelande

application/pdf Eksjö Tattoo - pressmeddelande 2017-06-21 (136 kB) ReadSpeaker docReader:

 

Till Eksjö International Tattoo:s webbplats
 

Bild: Eksjö Tattoo logotyp

Senast kontrollerad: 2017-10-05.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies