Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Pluspolare

Pluspolare - ta med en kompis gratis

Logga Pluspolare

Pluspolarkortet är en möjlighet för dig som har någon form av funktionsnedsättning att lättare ta del av olika evenemang och verksamheter inom fritid och kultur. 

 

Med Pluspolarkortet får man ta med sig en "Pluspolare" som extra stöd och hjälp. Det kan vara en kompis, förälder, syskon eller granne. Det behöver inte vara samma person varje gång. Denna person kan då följa med utan att betala entréavgift på t.ex. idrottsevenemang, konserter, bio, aktiviteter m.m. Dock måste du själv betala ordinarie pris.  

Pluspolarkortet är kostnadsfritt och gäller under fem år. Ingen åldersgräns.

Regionskort från 2016

Kortet är regionalt från 2016, det innebär att kortinnehavaren kan välja bland aktiviteter i alla tretton kommuner i Jönköpings län. Eksjö, JönköpingNässjöVärnamoVaggerydGislavedGnosjöTranåsAneby, Vetlanda, Sävsjö, Habo och Mullsjö 

application/pdf Folder Pluspolare (2 MB) ReadSpeaker docReader: Folder Pluspolare.

Kriteriet  för att få ett Pluspolarkort

Personen i fråga har inte möjlighet att delta på aktiviteten utan stöd och att hon/han har en referensperson som kan intyga funktionsnedsättningen. Den som intygar skall ej vara en anhörig.

Aktiv fritid för personer med funktionsnedsättningar

Inriktningen är att fritids- och kulturliv ska vara tillgängligt för alla. Förutsättningen är ett gott och nära samarbete med föreningar och organisationer. Många föreningar har både verksamheter och arrangemang som kan passa personer med funktionsnedsättning. Aktiviteterna kan vara såväl aktiva som passiva. 

Var gäller Pluspolarekortet?

Bild: Pluspolarekortet

Pluspolarekortet är en personlig handling. Alla verksamheter som är anslutna till Pluspolarekortet har en dekal väl synlig vid entrén. Kortet visar du upp i entrén eller för den som ansvarar för aktiviteten.

Observera att en del aktiviteter och arrangemang ibland har ett begränsat antal platser, vilket kräver anmälan eller bokning av biljett. Ett Pluspolarekort innebär ingen förtur i sådana sammanhang.

De arrangörer och verksamheter som anmält sig till Pluspolarekortet i Eksjö kommun listas här på webben.

Ansökan

Här kan du läsa mer och ansöka om Pluspolarekortet

Här finns mer information och ansökan om att stödja Pluspolare som arrangör

Senast kontrollerad: 2017-03-06.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies