Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Kultur & Fritid / Sevärdheter

Sevärdheter

Eksjö kommun har en massa sevärdheter att erbjuda, allt från välbevarade gamla bondbyar, till fantastiska naturfenomen och den unika trästaden.

Eksjö ger oss en bild av en stad som delvis formats och vuxit fram under den svenska stormaktstiden. De flesta gårdarna i Gamla stan är från slutet av 1500-talet med byggnader som mestadels uppförts från 1700-talets mitt och framåt. Arendt de Roy är densamme som Arendt Byggmästare och det är på "hans gata" som man tydligast får en bild av stadens liv under de senaste 400 åren.

Gå och se Eksjö, ta en promenad på den stenbelagda gatan, från Åbron till kyrkan, kanske upplever vi här starkast Eksjös själ och en tid som flytt! Läs mer om Gamla stan i Eksjö. Gör gärna ett besök på Eksjö museum.

Skurugata och Skuruhatt är två av Eksjö kommuns absoluta höjdpunkter. Ja, många håller den 800 meter långa gatan för södra Sveriges mest storslagna naturfenomen - så glöm inte att ta med dig vandringskängorna!

Mer att se och göra

Fler kultur- och naturmiljöer, se menyn till vänster.

På Eksjö turistbyrås webbplats - www.visiteksjo.se under "Se & göra" finns många fler tips på sevärdheter och olika aktiviteter.

Bild: ikon för natur-, kultur och friluftsguide

 Fler sevärdheter finns i natur-, kultur- och friluftsguiden

Senast kontrollerad: 2016-07-05.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies