Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Spelverket

Det gamla elverket är idag Spelverket. Huset ligger nära Prästängshallen och Vattenledningsparken. Spelverket är en öppen verksamhet för dig mellan 13 och 19 år. Man kommer och går som man vill och det är helt okey att bara vara, ta en fika och umgås med kompisar och fritidsledare. Det kostar inget att vara på Spelverket.

Vi fritidsledare försöker att tillsammans med ungdomarna skapa en schysst stämning. Det är viktigt att alla respekteras för vad de är.

Spelverket drivs som ett kultur- och ungdomshus med olika typer av aktiviteter och arrangemang. Om du vill göra något mer än bara träffa kompisar kan du välja att delta i olika grupper med dans, musik, teater, klättervägg m.m. Teaterverksamheten är ett samarbetet mellan kommunens Kulturskola och Spelverket.

Du har också själv möjligheter att skapa nya aktiviteter på Spelverket som t.ex. temakvällar, tjejkvällar, idrottsgrupp.

Du kan också välja att engagera dig i olika arrangemang som Spelverket fixar under året. Vi har en ljud- och ljusanläggning som möjliggör allt från konserter, uppvisningar och discon.

Spelverket startades av en ideell musik- och teaterförening för 20 år sedan. Idag är det en helt kommunalt driven verksamhet. Spelverket är en drogfri mötesplats.  

Facebook

Gilla Spelverket och Furan på Facebook och se vad som är på gång. 

 

Vi som jobbar på Spelverket 2015

Bild fritidsledare på Spelverket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristoffer, Katalin, Rolf. Therese, Evelina, Sigge och Mattis arbeta med Eksjö kommuns ungdomar.

Tfn: 0381-366 80 (Rolf)
E-post: rolf.johnsson@eksjo.se
Café: 0381-367 56 

Det här finns på Spelverket

Caféet

Caféet är hängstället på Spelverket. Här kan du sitta ner i våra sköna soffor och bara umgås med kompisarna och ta en fika. Du kan också lyssna på musik, se på TV, spela airhockey, surfa på webben och spela spel. Ibland sitter vi tillsammans och diskuterar olika teman.

Replokaler

På tredje våningen har vi har sex replokaler för uthyrning. Flera av banden är kamratcirklar och drivs i samverkan med Studieförbundet Bilda. Hyreskostnaden varierar beroende på lokalens storlek.

Musikverkstad

En keyboard, elgitarrer, bas och trummor erbjuds för dig som vill prova på att spela. Du kan också få handledning ifrån personalen. 

Teater- och discolokal

På andra våningen i huset finns ”the black box”. Här ordnas disco, teater, konserter och dans. Lokalen hyrs även av andra grupper, främst för teater och discon. Ring för prisuppgifter och bokning.

Musikstudio

Spelverket har en egen inspelningsstudio. Här kan du spela in dina egna demos. Vi har ett avtal med kunniga killar som hjälper till med inspelningarna.

Klätteranläggning

Föreningen Höglandsklättrarna bedriver en del av sin verksamhet i huset. Det finns en klättervägg som mäter ca 11 meter. Det är en varierande klätterväggar med olika svårighetsgrader. Du kan klättra när föreningen är här, torsdagar är det öppet hus.

Scen, ljud och ljus

Spelverket har en välutrustad teknikanläggning med scener, ljud och ljus och tekniker. I första hand används den till våra olika ungdomsarrangemang. Anläggningen hyrs även ut till olika kommunala verksamheter, till föreningslivet och andra organisationer.

Läs mer på Boka evenemangsmaterial

Teater

Kommunens Kulturskola har olika teatergrupper på Spelverket. Dessa grupper består av både äldre och yngre skolelever.

Dans

På Spelverket finns två lokaler som är utrustade för dans, med musikanläggning och speglar. Dansgrupperna på Spelverket är många. Ni startar själv upp en grupp och bokar in er. Det är gratis att nyttja lokalerna.

Dina egna förslag

Fritidsledarna på Spelverket tar gärna emot DINA förslag på aktiviteter och verksamheter. Idéen är att det är ungdomarnas behov som bestämmer vad som ska hända på Spelverket. Även DINA förslag på ungdomsarrangemang vill vi ha. Spelverkets motto är ”ett öppet sinnelag”, vi vill alltså ha en verksamhet som är flexibel.

Senast kontrollerad: 2015-10-15.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies