Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Kulturpeng för unga i Eksjö kommun

Drömmer du om att förverkliga en idé om att ställa ut din egen konst, göra en dansföreställning, modeshow, teater, konsert, eller hålla en workshop? Är du mellan 12–20 år, bosatt i Eksjö kommun, och brinner för kultur? Då kan du få upp till 5 000 kronor i bidrag när du arrangerar ett kulturevenemang i Eksjö kommun.

Kulturavdelningen vid Eksjö kommun har under 2017 avsatt en kulturpeng för kulturarrangemang, ”av unga för unga”. Du som ansöker kan få beviljat bidrag på upp till 5 000 kronor. Du kan ansöka om Kulturpeng för unga när som helst under året och ansökningarna kommer att behandlas löpande.

Syftet med Kulturpeng för unga är:

  • Att utveckla kulturintresset hos unga i Eksjö kommun.
  • Att unga snabbt och enkelt ska ges möjlighet till ekonomiskt stöd att genomföra idéer.
  • Att uppmuntra ungdomar till nytänkande och till att använda sin vilja och kraft för att påverka och skapa något för andra ungdomar i Eksjö kommun.

Vem kan ansöka om Kulturpeng för unga och hur ansöker man?
För att kunna ansöka ska du vara mellan 12 och 20 år, bosatt i Eksjö kommun och vilja förverkliga en idé till ett kulturevenemang. Evenemanget ska vara publikt så att ungdomar utanför projektgruppen kan ta del av arrangemanget. Personer under 18 år måste ha målsmans medgivande. Du ansöker om Kulturpeng för unga genom att fylla i en digital ansökan som du finner nedan. Du kan även ta kontakt med Kulturavdelningen vid Eksjö kommun via e-post som då skickar en ansökningsblankett samt budgetmall till dig.

Sök Kulturpeng för unga via webben

Redovisning:
Efter avslutat arrangemang skickar du en ekonomisk redovisning tillsammans med en skriftlig redovisning till Kulturavdelningen.

Karolina Eriksson, Kultursekreterare, telefon: 0381-36244, e-post: karolina.eriksson@eksjo.se
Thomas Hanzén, Kulturchef, telefon: 0381-36109, e-post: thomas.hanzen@eksjo.se

Välkommen med din ansökan!

Senast kontrollerad: 2017-03-07.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies