Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Pressrum / Pressmeddelande

Pressmeddelande

På den här sidan visas det senaste pressmeddelandet.
Äldre pressmeddelanden hittar du i vänstermenyn.

2016-08-16

Släkten Aschans musik framförs offentligt

Familjen Aschan var under många decennier en av de ledande och ansedda familjerna i Eksjö. På Aschanska gården höll man ofta finare bjudningar och med tanke på familjens musikintresse är det rimligt att tänka sig att gästerna då och då underhölls med musik.

George Aschan (1838-1916) spelade piano och komponerade också en del musik, musik som sällan eller aldrig framfördes i offentliga sammanhang.

Lördagen den 20 augusti finns det möjlighet att ta del av hans musik vars handskrivna original finns på Aschanska gården. Musiken, som är bearbetad och arrangerad av Ulrik Lundström, framförs i Eksjö kyrka av studenter från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Eksjös förre kulturchef Johan Gärskog säger: ”De tre verk som kommer att framföras utgör ett stycke lokal kulturhistoria där man kan skönja influenser av europeisk konstmusik, folkmusik, samt också ett stänk av militärmusikalisk tradition. Det är fascinerande att denna musik som inte avnjutits på över 100 år nu börjar leva igen.”

Arrangemanget är ett samarbete mellan Eksjö kommun och Aschans släktförening. Fri entré.

Senast kontrollerad: 2016-08-16.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies