Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Pressrum / Pressmeddelande

Pressmeddelande

På den här sidan visas det senaste pressmeddelandet.
Äldre pressmeddelanden hittar du i vänstermenyn.

2016-06-23

Midnattssolsrallyt kommer till Eksjö

Ett av norra Europas största historiska rallyn, Kungliga Automobil Klubben (KAK)Midnattssolsrallyt, kommer till Eksjö torsdagen den 30 juni.
– Det blir full fart i skogarna kring Eksjö och en folkfest på Stora Torget, säger Lars Jonsson, representant för Midnattssolsrallyt.

Midnattssolsrallyt körs för elfte gången och i år är det Vimmerby som är centralort. Rallyt startar med en publiksträcka inne i Vimmerby den 29 juni. Den 30 juni fortsätter rallyt västerut, och under förmiddagen körs fyra specialsträckor, bland annat en nordost om Holsbybrunn, en norr om Vetlanda och en vid Björköby sydost om Eksjö.
– Även om det handlar om äldre bilar är det tävling på riktigt där förarna satsar för fullt, säger Lars Jonsson.

Efter de fyra inledande sträckorna är det service- och lunchuppehåll på Stora Torget i Eksjö. Över 170 ekipage kommer då att stå uppställda på Stora Torget och allmänheten är välkomna att se fartvidundren på nära håll.
– Bilarna kommer in till Stora Torget via Norra Storgatan, som Eksjö kommun har varit vänliga nog att öppna för trafik just för detta tillfälle, förklarar Lars Jonsson.

På Norra Storgatan, som i normala fall är en gågata, kommer rallybilarna att framföras i gångfart. På torget kommer bland andra radioprofilen Bengt Grafström att vara speaker och dessutom kommer det att bli filminspelning.
– Filmaren Matz Eklund, som kanske är mest känd för SVT-succén ”En bit av 50-talet”, ska göra en fartfylld dokumentär om Midnattssolsrallyt och kommer att vara på plats i Eksjö, berättar Lars Jonsson.

Omkring klockan 12 kommer de första föråkarna till Stora Torget, exempelvis Lars Stugemo och Lasse Jönsson. Jönsson kör en klassisk Mercedes-Benz 300 SL, den så kallade ”Måsvingemercan”. Bland föråkarna finns också de lokala förarna Stefan Ottoson och Sofie Adolfsson, Vetlanda respektive Nässjö.
– Omkring klockan 12.30 kommer de första tävlande in på Stora Torget och sedan rullar det in en tävlande i minuten. Det brukar alltid bli en riktig feststämning på serviceplatserna när publiken möter de tävlande, berättar Lars Jonsson.

Runt klockan 15.30 är service- och lunchuppehållet över. Då har redan de första ekipagen kommit en bra bit på eftermiddagens sträckor där den första startar strax norr om Hult.
– Att Midnattssolsrallyt kommer till Eksjö betyder mycket för besöksnäringen och vårt varumärke som en plats med stort utbud av evenemang, menar Lars Persson, destinationsutvecklare vid Eksjö kommun.

Pressmaterial

Mer information om Midnattssolsrallyt, samt högupplösta bilder för nedladdning, finns påwww.midnattssolsrallyt.com

Kontaktinformation

 

Lars Persson, destinationsutvecklare
Telefon: 072-575 73 24
E-post: lars.persson@eksjo.se

Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt
Telefon: 076-828 21 30
E-post: info@midnattssolsrallyt.com 

Robert Gustavsson, Pressansvarig för KAK Midnattssolsrallyt
Telefon: 070-961 83 52
E-post: info@pressofficer.se

Senast kontrollerad: 2016-06-27.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies