Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Vy över Stora Torget, Eksjö. Fotograf: Karin Nordin

Startsidan / Pressrum / Pressmeddelande

Pressmeddelande

På den här sidan visas det senaste pressmeddelandet.
Äldre pressmeddelanden hittar du i vänstermenyn.

2015-05-25

Eksjö Kammarmusikfestival direktsänder unik föreställning från gamla vattentornet i Eksjö

Bild: Eksjö gamla vattentorn. Fotograf: Karin Nordin

Det gamla vattentornet i Eksjö som byggdes strax innan förra sekelskiftet utgör ett av många spännande rum som kommer att flöda av musik under Eksjö Kammarmusikfestival 5-9 augusti. Under nästan ett sekel levererades vatten till alla eksjöbor från denna arkitektoniska skapelse som har tydliga drag av både nationalromantik och jugend. Under den kommande kammarmusikfestivalen är det dags att låta ett annat livsviktigt elixir strömma ut från detta torn, inte i form av vatten, utan musik.

- Ja, vi har engagerat kammarmusikerna i Duo Tempra, cellisten Marit Sjödin och flöjtisten Cecilia Ekmark som skapar en fantastisk förställning med stark scenisk närvaro där musiken förstärks av dikter, ljussättning och koreograferade rörelser. Musiken bygger på jämställd basis med färgstarka kompositörer av både män och kvinnor ända från medeltid till  idag, personligt tolkad av duon, säger festivalens producent Johan Gärskog.

Ägarna av vattentornet, Pål och Helena Dunér, har de senaste åren lagt ner ett imponerande arbete där man bland annat omvandlat den enorma vattentanken längst upp i tornet till ett fascinerande musikaliskt rum.

- För oss har en av grundtankarna, som funnits med genom hela projektet, varit att med stor respekt för vattentornet som industriminne skapa ett vackert rum för musik, teater och poesi. Vi kan inte tänka oss ett bättre sammanhang än kammarmusikfestivalen att debutera i. Vi ser fram emot möjligheten att bjuda in till fler spännande tillfällen att avnjuta rummets akustik och atmosfär framöver. 

Kammarmusikfestivalens konstnärliga ledare Kerstin Jansson ser denna föreställning som ett mycket bra exempel på en föreställning som rimmar väl med festivalens grundtankar.

- Det här är ett utmärkt sätt att sprida och tillgängliggöra högkvalitativ kammarmusik och det ligger helt i linje med festivalens grundidé – att utifrån de spännande och vackra rummen som finns i Eksjö lyfta fram den fantastiska musiken till så många som möjligt. 

Föreställningen kommer inte ha publik på plats utan kommer istället direktsändas till alla äldreboenden i kommunen liksom på biografen Metropol. 

Kontaktperson: Johan Gärskog 070-603 83 66

Senast kontrollerad: 2015-05-25.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies