Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Pressrum / Pressmeddelande

Pressmeddelande

På den här sidan visas det senaste pressmeddelandet.
Äldre pressmeddelanden hittar du i vänstermenyn.

2016-05-23

Ny sjuksköterskeutbildning i Eksjö

Eksjö kommun kommer tillsammans med Hälsohögskolan vid Jönköping University att starta en studiegrupp i Eksjö inom Sjuksköterskeprogrammet. De första studenterna kommer att antas till vårterminen 2017. Programmet har 20 platser och kommer att förläggas till Campus i12 och samlokaliseras med övriga högskoleutbildningar i Eksjö.

Annelie Hägg, kommunstyrelsens ordförande i Eksjö:

”Det finns en stor brist på sjuksköterskor i Eksjö och övriga Höglandet. Alla arbetsmarknadsprognoser indikerar att bristen kommer öka framöver. Att Sjuksköterskeprogrammet etableras i Eksjö kommer att vara oerhört viktigt för att bland annat Höglandssjukhuset, kommunerna på Höglandet och andra arbetsgivare har tillgång till att bedriva och utveckla sina verksamheter.”

Hälsohögskolan kommer att vara huvudman för utbildningen, vilket betyder att det är högskolans lärare och forskare som kommer att undervisa och handleda studenterna. Undervisningen kommer att bedrivas i både Jönköping och i Eksjö. Studenterna kommer att ha föreläsningar en till två dag per vecka i Jönköping och ha sina studiegrupper i Eksjö övrig tid, där handledning, seminarier, praktiska övningar och examinationer kan genomföras.

Ewa Wigaeus Tornqvist, VD Hälsohögskolan:

”Vi ser det som viktigt att ha ett nära samarbete i hela regionen, och att detta samarbete kan bidra till rekrytering av studenter för vilka en lokal studiegrupp underlättar studierna.”

Annelie Hägg
Kommunstyrelsens ordförande, Eksjö kommun

Ewa Wigaeus Tornqvist
VD, Hälsohögskolan, Jönköping University

 

För mer information, vänligen kontakta:
Christian Thomsen
Utbildningschef Campus i12, Eksjö kommun
Telefon: 0381-363 65
E-post: christian.thomsen@campusi12.se

Senast kontrollerad: 2016-05-23.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies