Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan, Eksjö. Fotograf: Karin Nordin

Startsidan / Pressrum / Pressmeddelande

Pressmeddelande

På den här sidan visas det senaste pressmeddelandet.
Äldre pressmeddelanden hittar du i vänstermenyn.

2015-04-01

Eksjö Kammarmusikfestival satsar på barn och unga

Inför Eksjö Kammarmusikfestival 5-9 augusti lovar festivalledningen att man kommer att göra en extra satsning på barn och unga genom att erbjuda tre föreställningar riktade till just denna målgrupp. En av festivalens grundtankar är att tillgängliggöra kvalitativ kammarmusik för så många som möjligt och att då lägga en del av detta fokus på just barn ser man som en självklarhet.

– Kammarmusik kan presenteras, spelas och paketeras på så många olika sätt. Om man bara vågar leka lite och bryta mot invanda mönster och föreställningar om vad kammarmusik är kan vi nå så många fler, säger festivalens konstnärliga ledare Kerstin Jansson, som själv kommer vara pianist i föreställningen ”Varmkorv & Opera!”

Vid denna föreställning kommer alla barn att få njuta av både varmkorv med bröd och opera genom operatrion Divine. Det kan till och med hända att barnen får sjunga med i en och annan aria vilket man kanske annars rekommenderas att undvika om man till exempel går på opera i Stockholm eller New York.

Utöver denna föreställning har alla barn och familjer möjlighet att besöka Eksjö Stadshotell där Duo Tempra ger föreställningen ”Cordelia Kvist – en vandrande pinnes sökande efter harmoni”. Flöjtisten Cecilia Ekmark och cellisten Marit Sjödin bjuder i denna föreställning på personliga och humoristiska nedslag i den klassiska musikskatten.

Sist men inte minst får barnen möjlighet att träffa världsslagverkaren Johan Bridger som tillsammans med blockflöjtisten Anna-Carin Fogelqvist på ett lustfyllt sätt varvar musikaliska tolkningar med frågor runt musiken och kring det för många ovanliga instrumentet marimba.

Om festivalen

Eksjö kommun och Smålands Musik & Teater producerar och arrangerar tillsammans Eksjö Kammarmusikfestival 2015, en festival som hämtar sin inspiration från den unika trästadens anda. Att festivalen håller hög professionell kvalité är lika viktigt som att attrahera en bred publik som får möjlighet att upptäcka kammarmusiken. Därför erbjuds föreställningar för barn och unga, musikaliska stadsvandringar och happenings, kammarmusikbruncher och naturligtvis ett stort antal rena konserter i spännande miljöer.

För mer information

Johan Gärskog, kulturchef
070-603 83 66
johan.garskog@eksjo.se

Senast kontrollerad: 2015-04-01.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies