Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Socialt stöd & Omsorg / Äldreomsorg / Matsedel / Om maten i äldreomsorgen

Om maten i äldreomsorgen

Måltiden är en del av omsorgen för dig som är äldre och vi vill att den ska vara dagens höjdpunkt. Din upplevelse är viktig för oss som planerar dina måltider, maten ska smaka gott, se god ut och ge dig energi och näring.

Maten för äldreomsorgen i Eksjö kommun lagas i något av våra fyra tillagningskök, Snickaren, Marieberg, Solgården eller Bobinen. Där lagas maten från grunden så långt det är möjligt och med så lite tillsatser som möjligt. Vi försöker anpassa matsedeln efter säsong och vi följer våra svenska mattraditioner. Varje dag produceras cirka 485 luncher och 220 middagar inom äldreomsorgen.

Vi levererar även matlådor till boende hemma, antingen med hemtjänsten eller med taxi. På Snickaren, Bobinen och Solgården packas varje dag matlådor som innehåller dagens lunch, sallad samt dessert. När det är soppa på menyn ingår även bröd. Vill du veta mera om matdistributionen kontakta biståndshandläggarna i kommunen.

Kommunens lunchrestauranger är öppna för alla pensionärer. Här serveras dagens lunch, varje dag i veckan, mellan klockan 12.30–13.45. Lunchen kostar 68 kronor, i det ingår dryck, bröd, sallad, kaffe och dessert, ett kuponghäfte kostar 645 kronor. På helg och röda dagar kostar lunchen 88 kronor, ett kuponghäfte kostar 845 kronor. Även på Bobinen finns en restaurang med lunchservering, där har man öppet mellan klockan 12:45-13:45. Restaurangen på Solgården har öppet för servering måndag-fredag mellan 12:30-13:30.

Vid behov finns möjlighet att få specialkost, det kan vara konsistensanpassad kost, allergianpassad kost eller kost anpassad av religiösa skäl. Specialkost som beror på medicinska skäl bör alltid ordineras av utbildad personal med specialistkompetens på området.

Länkar

Råd om mat: www.livsmedelsverket.se

 

Senast kontrollerad: 2018-01-02.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies