Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Google Translate Logotype
Logotyp
Bild: Gamla stan i Eksjö. Fotograf: Ulrika Adolfsson

Startsidan / Socialt stöd & Omsorg / Trygghetsboende

Trygghetsboende

Trygghetsboende är till för dig som är över 65 år eller funktions- hindrad, oavsett ålder, och som söker ett bekvämare och mer till- gängligt boende.

I Eksjö kommun finns tre trygghetsboenden; Tuvan och Snickaren i Eksjö tätort, samt Bobinen i Mariannelund. Det kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder ansvarar för samtliga trygghetsboenden.

Trygghetsboenden består av egna lägenheter i olika storlekar och på samtliga trygghetsboenden finns gemensamhetslokaler. Samtliga trygghetsboenden har även en restaurang där de boende erbjuds möjlighet till gemensam lunch, mot avgift, och då finns personal från Eksjö kommun på plats. Personal från Eksjö kommun besöker även de boende som har biståndsbedömda hemtjänstinsatser.

Trygghetsboenden förmedlas inte efter behov eller bedömning, utan enligt turordningsregler utifrån Eksjöbostäders förmedlingspolicy. Policyn anger vem som kan söka och få tillgång till en trygghets- bostad, samt hur dessa bostäder förmedlas. Sökande har rätt att göra en ansökan om bostad på samtliga trygghetsboenden och varje ansökan hanteras var för sig.

För de flesta är det en trygghet att bo kvar hemma så länge som möjligt. När man börjar bli äldre och mindre rörlig kan det dock vara klokt att fundera över sitt boende och eventuellt börja planera för ett alternativ.

application/pdf Boende för äldre i Eksjö kommun (788 kB) ReadSpeaker docReader:

Senast kontrollerad: 2017-05-11.

TranslateTranslate RSSRSS

Snabbval

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö | tfn vxl: 0381-360 00 | fax: 0381-166 00 | e-post: kommun@eksjo.se | Org.nr: 212000-0589 | Om webbplatsen| Om cookies