SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Räddningstjänsten

Besök:Västerlånggatan 21

Post:Eksjö kommun, 575 32 Eksjö

Telefon: 0381-368 81

E-post: raddningstjansten@eksjo.se

Fax: 0381-132 95

Bli deltidsbrandman

Att vara deltidsbrandman innebär att du gör en stor insats för företagen och invånarna i den ort du bor på. Är du intresserad kontaktar du Räddningstjänsten för att få veta mer om vilket behov som finns av deltidsbrandmän.

I Eksjö kommun finns det brandstationer med deltidsbrandmän i Eksjö, Hjältevad och Mariannelund.

Det är inget heltidsjobb att arbeta som deltidsbrandman eller räddningstjänstpersonal i beredskap, som det egentligen heter. Vanligtvis har du ett annat jobb i grunden, där din arbetsgivare ser fördelarna med att ha din kompetens i sitt företag och därför släpper dig när du behöver rycka ut på insatser.

Att arbeta i en räddningstjänst innebär ett ständigt lagarbete som utvecklar dig mycket som individ och som gruppmedlem.

Beredskap

När räddningstjänstpersonal i beredskap har beredskap ska du vara tillgänglig dygnet runt. I Eksjö kommun har deltidsbrandmännen beredskap var tredje vecka. Du har då beredskap från måndag morgon till nästa måndag. Larmen får du genom en personsökare som du bär med dig. När larmet går ska du kunna infinna dig på räddningstjänsten och vara klar för utryckning inom ett visst antal minuter. I Eksjö är anspänningstiden fem minuter, i Hjältevad åtta minuter och i Mariannelund sex minuter.

Utbildning och övningar

Du deltar regelbundet i utbildning och övningar inom den egna brandkåren. Den ersättning som du får är dels ersättning för den tid som går åt till utryckningar, övningar och utbildning, dels beredskapsersättning.

Många arbetsgivare tycker att det är en tillgång att ha räddningstjänstpersonal i beredskap anställda, eftersom arbetsgivaren då har en bra kunskap om bland annat brandskyddsarbete.

Du hamnar i en fin gemenskap och du gör vardagen tryggare och säkrare på din hemort. En trygghet som kan vara avgörande för bygdens utveckling.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av att bli räddningstjänstpersonal i beredskap, kontakta räddningstjänsten i Eksjö och tala om att du är intresserad av att veta mer om vad som krävs för att kunna jobba som deltidsbrandman. Du får då mer information om vilket behov som finns och vilka krav som ställs för anställning.

Din huvudarbetsgivare måste godkänna att du arbetar som deltidsbrandman. Blanketten ska arbetsgivaren fylla i:

Blanketten "Medgivande huvudarbetsgivare" får du genom kontakta kommunens kontaktcenter, telefon 0381-360 00 eller via e-post: kommun@eksjo.se

Se gärna filmen som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har gjort för att informera om arbetet som deltidsbrandmanlänk till annan webbplats

Vid anställning

Om du får en anställning, så ser räddningstjänsten till att du får den utbildning som behövs. Utbildningen heter Grib, grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskaplänk till annan webbplats       

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 29 augusti 2018

Bli deltidsbrandman i Eksjö kommun

Att vara deltidsbrandman innebär att du gör en stor insats för företagen och invånarna i den ort du bor på. Är du intresserad kontaktar du räddningstjänsten för att få veta mer om vilket behov som finns av deltidsbrandmän.

En text som ni kan byta i kontaktboxen. Ta bort modulen så syns inte övrigtfältet. När texten är uppdaterad, ta bort utropstecknet i modulnamnet.

Till toppen

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontaktcenter

Besök:Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381–360 00

E-post: kommun@eksjo.se

Fax:0381–166 00

Öppettider

Telefon:

Måndag–fredag 8.00–16.00
Torsdagar jämna veckor 8.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Besök:

Måndag–fredag 8.00–14.00
Lunchstängt 12.00–12.45

Dag före röd dag och vid så kallade klämdagar stänger kontaktcenter klockan 12.00.

Felanmälan

Felanmälan om el, fjärrvärme, sop- och avfallshantering, vatten- och avloppsledningar, gator, park och bredband görs till Eksjö Energi.