Logotyp Eksjö kommun

Eksjö kulturfestival

Med en ambition att belysa kulturen i hela kommunen arrangeras årligen Eksjö kulturfestival. Under festivalen har du möjlighet att ta del av många olika evenemang och aktiviteter som arrangeras av Eksjö kommun, kulturföreningar och andra organisationer.

Kulturen i Eksjö kommun är alltid närvarande, men årets upplaga av Eksjö kulturfestival blir sig inte riktigt lik. Istället för den numer traditionella invigningen med eldshow på Skuruhatt och de trevliga inslagen i form av bland annat öppet hus och workshops, får vi i år besöka några av föreningarna digitalt. Genom ett antal kortfilmer kommer du få möjlighet att lära känna ett handplock av de föreningar som finns i kommunen.

– Att göra de här filmerna var ett sätt för oss att visa att vi värnar om föreningarna som är så viktiga för kulturlivet i Eksjö. Vi vill att de ska finns kvar även i framtiden. I filmerna visar vi på vad några av alla föreningar sysslar med och vad de har att erbjuda kommuninvånarna, berättar kultursekreterare Karolina Eriksson.

31 oktober – Eksjö musei- och hembygdsförening

30 oktober – Kristallen i Bruzaholm

29 oktober – Eksjö konstförening

28 oktober – Föreningen organisk-biologisk odling

27 oktober – Metropol Eksjö Biografförening

26 oktober – Kråkshults föreläsningsförening och hembygdsförening

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se