Logotyp Eksjö kommun

Sommarlovsaktiviteter

Här har vi samlat länkar till tips på aktiviteter och roliga saker att göra under sommarlovet – för både barn, unga och hela familjen!

På grund av det rådande pandemiutbrottet är det många evenemang och aktiviteter som behöver anpassas och i vissa fall även ställas in. Trots detta finns det en hel del saker att göra och upptäcka på egen hand. Informationen på denna sida uppdateras löpande under sommaren 2020.

Ta hand om varandra – tänk på att hålla avståndet.

Aktiviteter med ungdomslotsarna

Ungdomslotsarna i Eksjö kommun anordnar under sommaren spontanaktiviteter för ungdomar mellan 13–21 år. När och var aktiviteterna äger rum meddelas på ungdomslotsarnas egen sida på Facebook.

Ungdomslotsarna kan i vissa fall hjälpa till med bokning av idrottshallar, material och vuxennärvaro om kommunens ungdomar har förslag på aktiviteter.

Kom i kontakt med ungdomslotsarna, eller få mer information om aktiviteter, via Facebooksidan, telefon eller mejl.

Ungdomslotsarna i Eksjö på Facebooklänk till annan webbplats

Fredrik Creutz, ungdomslots
Telefon: 070-279 09 82
Mejl: fredrik.creutz@eksjo.se
Facebookprofil: https://www.facebook.com/fredrik.ungdomslotslänk till annan webbplats

Kenny Roy Ntungane, ungdomslots
Telefon: 070-315 84 97
Mejl: kenny-roy.ntungane@eksjo.se
Facebookprofil: https://www.facebook.com/kenny.ungdomslotslänk till annan webbplats

Aktiviteter för barn och unga

Fritidsgården Spelverket

Fritidsgården Spelverket är mötesplatsen främst för dig som är mellan 13 och 18 år. En fritidsgård är ett ställe där du kan koppla av och träffa kompisar eller delta i olika aktiviteter.

Badplatser

Runt om i Eksjö kommun finns många fina badplatser. Flera av dem har härlig sandstrand, badbrygga och hopptorn. Vissa ligger i anslutning till campingar, medan andra ligger mer avskilt.

Lekplatser och parker

I Eksjö kommun finns 36 lekplatser. Av dessa finns 21 lekplatser i Eksjö tätort och 15 lekplatser i kommunens övriga tätorter. Det finns även flera parker, grönområden och skogsområden.

Förteckning och karta till alla lekplatser

Sport- och idrottsanläggningar

Cykelleder och MTB-banor

I Eksjö kommun finns många cykelleder och MTB-banor. På Eksjö Tourist Center finns kartor och ledbeskrivningar att köpa. Kartorna kan även skrivas ut på egen hand. 

Från Filmbyn Småland i Mariannelund utgår cykelturer till filminspelningsplatser och turistattraktionerna Katthult och Bullerbyn.

Mer information om cykelturer, cykelleder och MTB-banor på visiteksjo.selänk till annan webbplats

Vandringsleder

I Eksjö kommun finns flera vandringsleder. Vandringslederna Höglandsleden och Emilleden erbjuder varierad vandring bland skog, ängar, åkermark. Lederna passerar många fina utsiktsplatser. Persöspåret och Skedhultsspåret finner man i Borgmästarängenlänk till annan webbplats strax väster om Eksjö.

Information om vandringsleder i Eksjö kommun

Fiskesjöar

Med cirka 170 stycken sjöar har Eksjö kommun goda fiskemöjligheter. I ett 40-tal sjöar får allmänheten fiska med fiskekort, som går att köpa på flera olika platser.

Mer information om kommunens fiskesjöar på visiteksjo.se länk till annan webbplats

Information om hyra av flytvästar

Naturområden

I Eksjö kommun har du alltid nära till naturen. Det finns många fina utflyktsmål, spännande skogsområden och naturreservat som inbjuder till utomhus­aktiviteter.

Information om naturreservat och naturområden

Sevärdheter och utflyktsmål

Kontakt

Kontaktcenter

Besök:

Södra Kyrkogatan 4, Eksjö

Post:

Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Telefon:

0381-360 00

E-post:

kommun@eksjo.se

Fax:

0381-166 00