Logotyp Eksjö kommun

Coronaviruset, Covid-19

Information om skolans arbete med anledning av coronaviruset, covid-19

Eftersom läget fortlöpande förändras kommer informationen på denna sida att uppdateras kontinuerligt.

Eksjö kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset, covid-19, och tar löpande del av Folkhälsomyndighetens rapportering och rekommendationer.

Information om läget för hela kommunen hittar ni på www.eksjo.se/coronalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatering 2021-01-04

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortsätter distansundervisningen för gymnasieskolan fram till 24 januari. De elever som går på Gymnasiesärskolan eller på IM-programmet kommer dock att ha undervisning på plats i skolan.

 

Uppdatering 2020-12-07

Torsdagen den 3 december 2020 meddelande Folkhälsomyndigheten att de åter rekommenderar att landets gymnasieskolor övergår till fjärr- och distansundervisninglänk till annan webbplats. Detta som en av flera åtgärder för att minska smittspridningen i samhället. Den nya rekommendationen gäller från den 7 december 2020 till och med den 6 januari 2021.

I fredags, den 4 december, beslöt kommunstyrelsen i Eksjö kommun under ett extrainsatt möte att eleverna vid Eksjö Gymnasium övergår till distansundervisning från måndag den 7 december 2020 till och med den 6 januari 2021.

Beslutet innebär att alla elever ska studera hemifrån med undantag för vissa grupper som kan anses vara mer sårbara för distansundervisning, till exempel elever i gymnasiesärskolan och språkintroduktion. Undantag kan även göras för vissa praktiska moment, nationella prov och liknande som får bedrivas i skolans lokaler under perioden.

Det tidigare beslutet om växelvis distansundervisning på Eksjö Gymnasium ligger fortsatt fast.länk till annan webbplats Det innebär att eleverna på årskurs 1 och årskurs 2 på Eksjö Gymnasium kommer att återgå till att ha växelvis distansundervisning från skolstart efter jullovet och fram till den 22 januari 2021. Under förutsättning att inga andra beslut fattas fram till dess.

Information om distansundervisningen har skickats ut till både vårdnadshavare och elever.

Här finns också information om vad det innebär med distansundervisning:

Uppdaterat 2021-01-04