Logotyp Eksjö kommun

Språk

Vi erbjuder franska, spanska och tyska, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Vi prioriterar språkstudier och försöker ge de elever som vill läsa språk möjlighet att göra det.

På Eksjö Gymnasium kan du läsa franska, spanska och tyska. Vi erbjuder studier på alla språksteg, från steg ett till steg fem, där steg ett är nybörjarspråk och steg fem är avancerade språkstudier. Steg tre börjar man på, om man läst språket på grundskolan.

Elever som läser de högre stegen i moderna språk (från och med steg tre) kan få meritpoäng vid ansökning till högskola eller universitet. Vi försöker anknyta språkstudier till verkligheten i respektive länder genom en studieresa.

Språk- och kulturresa till Spanien i mars 2018

Tolv elever från spanskundervisningen bytte klassrummet på Eksjö gymnasium mot en veckas språkstudier i hjärtat av Spanien. Eleverna reste med tåg till Köpenhamn och därefter med flyg vidare till Madrid. Slutdestinationen var den vackra medeltida staden Ávila ca 1 h med buss från huvudstaden.

Veckan bjöd på ett mångsidigt och varierande program: allt från gitarrkonsert, matlagningskurs och tapas till guidade utflykter i Ávila, Segovia och Madrid. Dessutom kom eleverna den spanska kulturen och vardagslivet extra nära eftersom de bodde i spanska värdfamiljer. Den upplevelserika veckan avslutades med ett besök i Madrid och en kort visit till Santiago Bernabéu-stadion som är namnet på fotbollsklubben Real Madrids hemmaarena – ett inslag som uppskattades mycket av fotbollsentusiasterna i skaran. Nöjda och glada bar det därefter hemåt med flyg igen.

På återseende Spanien!! !!Hasta luego!!