Bild: fluffiga moln

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Likabehandling

Vår vision

På Eksjö Gymnasium respekterar alla varandra och ges möjlighet att utvecklas som människa utifrån egna förutsättningar. Eksjö Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling har framställts av ett team benämnt LIAM, Likabehandling Antimobbing, representerad av skolledning, elevhälsa och pedagogisk personal.
Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017-2018Word

Kränkande behandling och mobbning/mobbing

Det är ett absolut förbud för vuxna i till exempel förskola eller skola att kränka elever, till exempel säga elaka saker, hota eller använda våld. Även diskriminering man drabbas av som har samband med sina anhöriga är förbjuden enligt diskrimineringslagen. Till exempel om ens föräldrar är homosexuella och man trakasseras för detta. Mobbning är när någon systematiskt trakasserar en annan person fysiskt eller psykiskt. Mobbning betyder att man utesluts ur kamratkretsen, blir illa behandlad och förtrycks. Mobbning är ingen engångsföreteelse utan en systematisk kränkning av en person. Mobbning kan vara allt ifrån att bli kallad nedsättande saker till att bli utsatt för våld. Det har även blivit vanligare att mobbning sker via e-post eller sms. Mobbning kan också vara att bli utfryst.

Läs mer om kommunens arbete med detta och hur och var du gör en anmälan här:
Mobbning och kränkande behandlinglänk till annan webbplats

Sidan senast uppdaterad: 18 oktober 2018

Likabehandling och antimobbing på Eksjö Gymnasium.

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sidalänk till annan webbplats eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8