Bild: Fluffiga moln.
SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8, Eksjö

Post:Eksjö Gymnasium, 575 80 Eksjö

Telefon: 0381-363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Fax: 0381-363 80

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammen ger elever som saknar behörighet till gymnasiet nya möjligheter. Dessa ersätter det individuella programmet och ska bättre möta elevers olika behov. Genom att gå något av programmen kan du skaffa dig behörighet till något av de nationella programmen, förbereda dig för arbetsmarknaden eller gå vidare till en annan utbildning. De införs samtidigt som den nya gymnasieskolan börjar gälla, hösten år 2011. Det finns fem olika introduktionsprogram att välja mellan.

Preparandutbildning

Preparandutbildning ska ge dig behörighet till ett nationellt program, antingen högskoleförberedande eller yrkesprogram. Utbildningen är anpassad för dig som är studiemotiverad och snabbt vill bli behörig. Den utformas individuellt och ska pågå i högst ett år. Det ska också vara möjligt att göra mindre ämneskompletteringar för att bli antagen till ett nationellt program efter kort tid. Den här utbildningen kan också sökas av dig som är behörig till ett yrkesprogram, men inte till ett högskoleförberedande program.

Programinriktat individuellt val – PRIV

Den här utbildningen ska leda till antagning på ett nationellt yrkesprogram. Du söker hit och den står öppen för dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. För att antas ska du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen. Du kan om det är möjligt följa kurser på ett nationellt program samtidigt som du läser de kurser som saknas för behörighet.
Eksjö gymnasium erbjuder detta introduktionsprogram i möjligaste mån.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram. Här får du möjlighet att skaffa dig mer kunskap om ett eller flera yrken. Du ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Utbildningen kan utformas både för en grupp eller enskilt. Det är en utbildning där undervisning kombineras med praktik på en arbetsplats.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ förbereder dig till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas individuellt och vänder sig dig som saknar behörighet till ett nationellt yrkesprogram. Individuellt alternativ är inte sökbart. Utbildningen vänder sig främst till dig som har stora kunskapsbrister och svag motivation. Utbildningen anpassas efter vad som passar just dig. Det kan exempelvis handla om studier, praktik på en arbetsplats eller annat som du önskar och behöver.

Språkintroduktion

Språkintroduktion ska ge dig som nyligen anlänt till Sverige en utbildning i svenska för att du ska kunna gå vidare till gymnasieskolan eller annan utbildning. Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad efter varje enskild elevs behov.

Kontakt

Tomas Eliasson

Rektor
Tomas Eliasson
e-post: tomas.eliasson@eksjo.se
telefon: 0381-423 87

Helen_Ax

Studie- och yrkesvägledare
Helen Ax
e-post: helen.ax@eksjo.se
telefon: 0381 - 423 91

Samordnare
Ann-Sofie Johansson
telefon: 0381-36597
e-post: annsofie.johanssonklasson@eksjo.se

Samordnare
Toni Stenkov
telefon: 0381-363 73
e-post: toni.stenkov@eksjo.se

HJÄLPTE DEN HÄR SIDAN DIG? JA NEJ

Sidan senast uppdaterad: 31 januari 2019

Introduktionsprogrammet Eksjö Gymnasium

På Eksjö Gymnasiums Introduktionsprogram får elever som saknar behörighet till gymnasiet nya möjligheter. Genom att gå något av programmen kan du skaffa dig behörighet till något av de nationella programmen, förbereda dig för arbetsmarknaden eller gå vidare till en annan utbildn

Här läggs information in som ska synas under övrigt i kotakta oss boxen. Det går bra att lägga in länkar och telefonnummer, ex. verksamhetens egen sidalänk till annan webbplats eller 073-1234567

Eksjö Gymnasium

Besök:Läroverksgatan 8

Post:575 80 Eksjö

Telefon: 0381- 363 30

E-post: eksjo.gyinfo@eksjo.se

Öppettider

Telefon:

Måndag-fredag 08.00-16.30

Besök:

Translate page

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.