Logotyp Eksjö kommun

Så hanterar vi corona-krisen

För att du ska känna dig trygg och säker när du besöker Eksjö museum och våra program har vi vidtagit några åtgärder.

Allmänt gäller Eksjö kommuns information om hur vi ska agera, läs mer om kommunens policy här.

Eksjö museum har öppet som vanligt, men vi uppmanar alla besökare att sprida sig i lokalerna och hålla avstånd. Tänk på att visa hänsyn till varandra. Om det skulle uppstå trängsel i entrén och till turistbyrån kommer vi att begränsa antalet besök i dörren.

Vi torkar alla kontaktytor i museets utställningar och i butik och entré varje dag.

Under våren har planerade program istället genomförts digitalt, med digitala visningar och vernissager. Du hittar dem på Eksjö museums YouTube-kanal.

Till sommaren har vi öppnat för vissa program med ett litet antal besökare samtidigt. Det är onsdagsvisningar (max 15 deltagare) och skapande verkstad på Museigården i juli (max 12 deltagare). Onsdagsvisningarna kan du förboka en plats till genom museets reception.

Museigården är en fin plats att slå sig ned på, vi har trädgårdsmöbler som får användas av alla och en öppen trädgård med kulturhistoriska växter. För barnen finns styltor och hopprep. Tänk även här på att hålla avstånd och visa hänsyn.

Aschanska gården öppnar för säsongen den 1 juli, och vi har satt en gräns på max 10 deltagare. Endast guidade visningar. Köbrickor hängs ut i entrén på Norra Storgatan 18 varje dag.

Se mer om programmen under rubriken Det händer.

Vi önskar alla en trevlig sommar!

Kontakt

Eksjö museum

Besök:

Österlånggatan 31, Eksjö

Post:

Eksjö museum, 575 80 Eksjö.

Telefon:

0381-361 60

E-post:

museum@eksjo.se

Fax: