SKRIV UT DELA KONTAKTA OSS

Post:Eksjö kommun, 575 80 Eksjö

Boendestöd för vuxna med psykisk ohälsa

Boendestöd är ett alternativ för dig med långvarig psykisk ohälsa som är i behov av stöd i ditt hem och i din närmiljö.

Syftet med boendestöd är att stödja dig med långvarig psykisk ohälsa på vägen mot ett fungerande socialt liv. Boendestöd består av både socialt och praktiskt stöd i ditt hem och i din närmiljö. Stödet ska utveckla dina egna förmågor och på så sätt skapa förutsättningar till återhämning och utveckling.

Stödet utförs tillsammans med dig, utifrån dina behov, ork och förmåga. Detta för att öka din delaktighet och självständighet.

Exempel på stöd:

• Motivations- och aktiveringshjälp – insatser för att engagera dig till delaktighet och för att du ska ta ansvar för din situation.
  • Pedagogiskt stöd – stöd att strukturera vardagen och att hitta rutiner. Stöd och handledning att planera och genomföra vardagliga sysslor.
  • Psykosocialt stöd – möjlighet till sällskap, samtal och att få ventilera tankar och funderingar.
  • Trygghetsskapande insatser – hjälp att hitta mening, motivation i vardagen och att få finnas med i ett socialt sammanhang.
  • Deltagande i samhällslivet – stöd att bryta isolering och delta i kultur- och fritidsaktiviteter.
  • Socialt nätverk – stöd att samspela socialt och att kommunicera med andra människor. Stöd i kontakten med vänner och anhöriga.

Boendestöd är kostnadsfritt och kan fås efter beslut från biståndshandläggare.

Sidan senast uppdaterad: 29 augusti 2018

Boendestöd för vuxna med psykisk ohälsa i Eksjö kommun